Рання профорієнтація дошкільнят в ДНЗ № 7 "Орлятко"

Малюк, який прийшов сьогодні в дитячий садок, - це майбутній трудівник, активний учасник грандіозних звершень, що відбуваються в нашій країні.

До того дня, поки він стане за верстат, поведе в поле комбайн, почне лікувати людей, вчити дітей, або зводити будинки, мине чимало років. Він ходитиме в дитячий садок, навчатиметься в школі. І весь цей час має стати підготовкою молоді до майбутнього трудового життя. І дитячий садок – перша сходинка на цьому шляху.

Освітній процес в дитячому закладі передбачає ознайомлення дітей з працею дорослих.

Ознайомлення з працею дорослих і виховання поваги до неї – один із способів формування в дітей працьовитості, позитивного ставлення до праці і до трудівників. Щоб ознайомити дітей з різноманітними спеціальностями, що існують сьогодні, вихователі нашого закладу застосовують чима­ло форм та методів: спостереження, бесіди, розповіді, читання художньої літератури, сюжетно-рольові та дидактичні ігри, екскурсії, заняття. Для молодших дошкільників з цією метою організовують екскурсії по дитячому садку, для старших дітей — походи за його межі (до магазину, пе­рукарні, бібліотеки тощо). З метою ранньої професійної орієнтації дошкільників, ознайомлення зі світом професій, старші дошкільнята нашого закладу відвідали медичний центр «Лазер», п/п «Білоцерківмаз», магазин «Шуруп». А діти раннього та молодшого дошкільного віку відвідали кабінет медичної сестри та пральню закладу дошкільної освіти, де мали змогу більш детально ознайомитися з працею дорослих.


Галерея "Рання профорієтація дошкільнят"

Кiлькiсть переглядiв: 396